Kruisem, de groen plek tussen boeiende steden

Kruishoutem is een groene plek op het kruispunt van verschillende boeiende steden: Gent, Oudenaarde, Kortijk, Waregem en Ronse en de ideale uitvalsbasis voor de Vlaamse Ardennen en Vlaanderen tout-court.

Oudenaarde, een oude stad aan de Schelde, omgeven door de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. In het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen (Het Mou), gelegen in het prachtige stadhuis op de markt van Oudenaarde, kan je de streek verkennen, van de middeleeuwen tot vandaag. De wandtapijten van Oudenaarde zijn wereldberoemd.

Bezoek de verschillende prachtige plekken en monumenten. Zo behoort het stadhuis en het Belfort tot de lijst van UNESCO werelderfgoed. Ook het begijnhof, de Sint-Walburgakerk en het Oud Onze-Lieve-Vrouwhospitaal zijn een bezoekje waard.

Gent, de levendige hoofdstad van Oost-Vlaanderen met zijn prachtig historisch centrum, is met zijn bloeiende geschiedenis, zijn rijke cultuur en tal van musea, zeker een bezoek waard. Vergeet zeker niet het schilderij 'Het Lam Gods' van de gebroeders van Eyck in de St Baafs Kathedraal te bezoeken.

Kruisem, ontstaan uit een fusie van de dorpen Kruishoutem en Zingem. Je kan er volop genieten van een dorpse rust, prachtige kastelen en historische hoeves en pittoreske dorpen. Het museum ‘Shoes Or No Shoes’, gevestigd in het boeiende gebouw, gerealiseerd door Emile Veranneman en architect Christiaan Vander Plaetse is een aangename verrassing.

Waregem is veel meer dan de Waregem Koerse feesten. Je vindt er ook de Amerikaanse begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, Flanders Field American Cemetery, de oude spoorwegberm, de Zavelputten in Beveren-Leie, het provinciaal platform voor actuele kunst Be-Art.

Wandelen en fietsen

In het vakantiehuis liggen wandelkaarten, stafkaarten en kaarten van het fietsknooppuntennetwerk.

Fietsnet :
Stel zelf je fietsroute samen

http://www.fietsnet.be

Fietsenroutes in de omgeving
Ronde van Vlaanderen 80-72-114 km
Scheldevallei I (Gent - Gavere 30 km)
Scheldevallei II (Gavere - Oudenaarde 35 km)
Scheldevallei III (Oudenaarde - Kluisbergen 30 km)
Gulden eiroute (Kruishoutem 46 km)
Eddy Merckxroute (Kluisbergen)
Kouterroute (Wortegem-Petegem 49 km)
Hector Plancquaert (Wortegem-Petegem 40 km)
Hoeveroute (Wortegem-Petegem 40 of 2x20 km)
Sneukelfietsroute (vlakke route 35 km)
Watermolenroute ( Zwalm 40 km)
Milieuroute (Deinze -Oudenaarde 50 km)
Adriaan Brouwerroute (Maarkedal 46 km)
Mario Declercq Mountainbikeroutes 25 - 28 - 48 km
Landelijke fietsroute
Vlaanderen fietsroute

RouteYou
RouteYou laat je toe om recreatieve routes op te zoeken of zelf te plannen. Maar dan niet via de kortste weg, maar ook via de mooiste, en via interessante plaatsen. Eenmaal de route gepland kan je die printen met de interessante informatie en/of op een GPS toestel plaatsen. Je kan ook nog die route delen met jouw club/community op de site, of die in jouw eigen website of blog inpluggen.

http://www.routeyou.com.

The Oudsider
U kan bij de The Outsider Vlaamse Ardennen met thuisbasis Oudenaarde terecht voor teambuilding, survival, Bigfoot blote voetenpad, klimconstructie en nog veel meer !
Dé partner voor families, vriendengroepen en bedrijven.

http://www.outsider.be

Fietsenverhuur
Wheelpalace
Ambachtstraat 6, 9700 Oudenaarde - Eine
Tel: +32 55 31 20 79

https://fietsen-wheelpalace.be

info@wheelpalace.be